TNG20-HT

Home / TNG20-HT

Hoge Temperatuur warmtepomp; TNG-HT serie met Cv uitvoertemperatuur tot 80°C

 

De TNG-HT serie; de enige warmtepomp die met hoog rendement volcontinu temperaturen tot 80°C kan  maken, ook in hogere vermogens.

Door de intelligente besturingstechnieken van de TNG-HT serie en de aangepaste zuigercompressoren kan dit type warmtepomp als geen ander omgaan met lage brontemperaturen en hoge afgiftetemperaturen.

De TNG-HT serie is zowel geschikt voor gesloten bodemwisselaars als voor open bronsystemen.

Tevens kan men de TNG-HT serie probleemloos aanvullend als 2e trap achter een lage temperatuur warmtepompinstallatie zetten voor levering van hogere temperaturen (tap)water.

TNG-HTRW

 

De TNG-HT serie; de ideale warmtepomp voor renovatieprojecten:

De HT serie warmtepompen kunnen ideaal ingezet worden bij renovatie van bestaande woningen of panden aangezien er aan het afgiftesysteem geheel niets hoeft te veranderen; radiatoren e.d. kunnen gewoon blijven zitten terwijl het rendement hoger is dan een traditionele CV installatie. Ook kunnen de warmtepompen uit de HT serie ingezet worden om de dure stadsverwarming uit te schakelen.

Doordat de TNG-HT serie  warmtepompen uitgerust zijn met speciale zuigercompressoren kan er een veel hogere afgiftetemperatuur bereikt worden in vergelijking met scroll- en schroefcompressoren.

Scroll compressoren kunnen wel tot ca. 70°C afgiftetemperatuur gaan maar kunnen dit maar voor een hele korte periode leveren.

Schroefcompressoren hebben een maximale afgiftetemperatuur van 65°C, een hogere afgiftetemperatuur kan niet bereikt worden.

De TNG-HT serie is leverbaar in vermogens tussen 20 kW en 300 kW per skid