Zorglandschap Leyhoeve

Home / / / / Zorglandschap Leyhoeve

3 x volledig modulerende NRGTEQ TNG200 laag temperatuur warmtepompen voor verwarming

3 x volledig modulerende TNG100-HT Hoog Temperatuur warmtepompen voor warm tapwaterbereiding van 72°C
Woonlandschap de Leyhoeve te Tilburg

Wonen in een prachtig appartement, voorzien van alle gemakken, aan de rand van de stad. Er stroomt een beekje langs het gebouw en het mooiste park van Tilburg is de achtertuin. Op het terras staan de luie stoelen klaar, gezelligheid, warmte en bourgondische gastvrijheid omarmen de bewoners en de gasten als een warme deken.

Een droom? Op zo’n plek samen oud worden is voor velen van ons een droom.

Leyhoeve-Tilburg01-1200x600_1_1400x0Projectontwikkelaar Roozen van Hoppe heeft met verschillende partijen, die de passie voor ‘Samen aangenaam oud worden’ delen, die droom in Tilburg verwezenlijkt.

Sinds begin 2016 hebben zij de eerste bewoners mogen ontvangen op de Leyhoeve. De 55 plusser van vandaag de dag kan hier wonen in een groene omgeving, aan het beekje “De Leij”, met het gelijknamige park naast de deur. Alle woningen zijn voorzien van de gemakken van vandaag de dag, de service is gelijk aan die van een luxe hotel, maar met indien noodzakelijk optimale zorg binnen handbereik.

Woonlandschap de Leyhoeve Tilburg bestaat uit ca. 200 zeer luxe afgewerkte huurappartementen en 85 zware zorgappartementen.
Zeer duurzame installatie 

Woonlandschap de Leyhoeve te Tilburg wordt voorzien van in totaal 600 kW aan lage temperatuur warmtepompen (NRGTEQ TNG serie) voor verwarming en koeling en 300 kW aan hoge temperatuur warmtepompen (NRGTEQ TNG-HT serie) voor levering van 72 graden warm tapwater.

De warmtepompen uit de TNG-serie van NRGTEQ zijn de eerste en enige, volledig in deellast, traploos modulerende warmtepompen geschikt voor gebruik van bodemenergie..

Doordat de TNG serie volledig traploos moduleert op een zo laag mogelijke uitvoertemperatuur is een hogere COP haalbaar, anders dan andere warmtepompen kan de TNG serie volcontinu het gebouw met een zo laag mogelijke temperatuur voeden om het gewenste binnenklimaat te bereiken, de unieke gepatenteerde besturing is speciaal ontwikkeld om een zo hoog mogelijk rendement te leveren bij de gevraagde uitvoertemperatuur.

De warmtepompen uit de TNG serie zijn voorzien van semi-hermetische zuigercompressoren welke nagenoeg het gehele stookseizoen in deellast lopen. Hierdoor loopt de warmtepomp veel efficiënter en is de levensduur van de warmtepomp veel langer dan warmtepompen uitgevoerd met een scroll of roterende compressor.

De warmtepompen leveren enkel het vermogen benodigd om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Is aan het begin van het stookseizoen de brontemperatuur 15°C en de gevraagde CV temperatuur 26°C dan produceren de warmtepompen enkel het vermogen om dit te overbruggen. Hierdoor zijn de warmtepompen veel minder belastend voor het bronsysteem.

Door het volledig traploos moduleren van de TNG serie warmtepompen is de z.g. SPF (Seasonal Performance Factor) van systemen voorzien van een TNG warmtepomp aanzienlijk hoger in vergelijking met conventionele warmtepompsystemen. Hierdoor is de terugverdientijd aanzienlijk korter.foto leyhoeve

Toepassen van een buffervat in het CV afgiftesysteem is meestal niet nodig, voor tapwatervoorziening is wel een boilervat nodig.

Hoge temperatuur HT serie:

De TNG-HT serie is ideaal voor continu levering van hoge hoeveelheden tapwater (tot 75°C Cv uitvoertemperatuur volcontinu)

Tevens kan de HT serie ideaal ingezet worden bij renovatie aangezien er aan het afgiftesysteem geheel niets hoeft te veranderen; radiatoren e.d. kunnen gewoon blijven zitten terwijl het rendement hoger is dan een traditionele CV installatie, hierdoor kunnen de HT serie warmtepompen perfect ingezet worden om de dure stadsverwarming uit te schakelen. (COP cv op gas is omgerekend ca. 2,3;   COP HT serie is >2,5).

 

LowRes- LowRes-8928 LowRes-8922 LowRes-8917 LowRes-8918 LowRes-8927 LowRes-8926 LowRes-8919

 

Related Projects
BH_1111015_1300_11Van-Assendelft-Hollander-Bogaert-SpotCompanion-2_1_905x440