Vennerode Goirle

Home / / Vennerode Goirle

Volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG8 warmtepomp

In opdracht van Woonstichting Leystromen 18 royale koopwoningen en 10 royale huurwoningen voorzien van een volledig modulerende TNG8 warmtepomp met losstaande boiler.

Het uniek aan dit project is dat er zowel de forse vrijstaande woningen als de 2-kappers, de patio bungalows en de 10 rijwoningen voorzien zijn van dezelfde volledig traploos modulerende TNG8 warmtepomp.

 

TNG8 - 300L boiler - geen buffer Zeer compacte opstelling TNG8 met 300 liter boiler voor levering van warm tapwater

Vennerode vennerode 3 vennerode 2

De warmtepompen uit de TNG-serie van NRGTEQ zijn de eerste en enige, volledig in deellast, traploos modulerende warmtepompen geschikt voor gebruik van bodemenergie..

Doordat de TNG serie volledig traploos moduleert op een zo laag mogelijke uitvoertemperatuur is een hogere COP haalbaar, anders dan andere warmtepompen kan de TNG serie volcontinu het gebouw met een zo laag mogelijke temperatuur voeden om het gewenste binnenklimaat te bereiken, de unieke gepatenteerde besturing is speciaal ontwikkeld om een zo hoog mogelijk rendement te leveren bij de gevraagde uitvoertemperatuur.

De warmtepompen uit de TNG serie zijn voorzien van semi-hermetische zuigercompressoren welke nagenoeg het gehele stookseizoen in deellast lopen. Hierdoor loopt de warmtepomp veel efficiënter en is de levensduur van de warmtepomp veel langer dan warmtepompen uitgevoerd met een scroll of roterende compressor.

De warmtepomp levert enkel het vermogen benodigd om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Is aan het begin van het stookseizoen de brontemperatuur 15°C en de gevraagde CV temperatuur 26°C dan produceert de warmtepomp enkel het vermogen om dit te overbruggen. Hierdoor is de warmtepomp veel minder belastend voor het bronsysteem.

Door het volledig traploos moduleren van de TNG serie warmtepompen is de z.g. SPF (Seasonal Performance Factor) van systemen voorzien van een TNG warmtepomp aanzienlijk hoger in vergelijking met conventionele warmtepompsystemen. Hierdoor is de terugverdientijd aanzienlijk korter.

Toepassen van een buffervat in het CV afgiftesysteem is meestal niet nodig, voor tapwatervoorziening is wel een boilervat nodig.

Related Projects
_MG_07692 [1600x1200]fysio Rijen 2