Fysio Rijen

Home / / Fysio Rijen

Volledig traploos modulerende TNG20  warmtepomp

Moderne fysiotherapie praktijk voorzien van een TNG20 volledig traploos modulerende warmtepomp welke is gekoppeld op een gesloten bodemwisselaar met als afgiftesysteem luchtverwarming/koeling in de fitnessruimte en vloerverwarming in de behandel- en spreekkamers.

De warmtepompen uit de TNG-serie van NRGTEQ zijn de eerste en enige, volledig in deellast, traploos modulerende warmtepompen geschikt voor gebruik van bodemenergie.

Doordat de TNG serie volledig traploos moduleert op een zo laag mogelijke uitvoertemperatuur is een hogere COP haalbaar, anders dan andere warmtepompen kan de TNG serie volcontinu het gebouw met een zo laag mogelijke temperatuur voeden om het gewenste binnenklimaat te bereiken, de unieke gepatenteerde besturing is speciaal ontwikkeld om een zo hoog mogelijk rendement te leveren bij de gevraagde uitvoertemperatuur.

De warmtepomp levert enkel het vermogen benodigd om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Is aan het begin van het stookseizoen de brontemperatuur 15°C en de gevraagde CV temperatuur 26°C dan produceert de warmtepomp enkel het vermogen om dit te overbruggen. Hierdoor is de warmtepomp veel minder belastend voor het bronsysteem.

Toepassen van een buffervat in het CV afgiftesysteem is meestal niet nodig, voor tapwatervoorziening is wel een boilervat nodig.

TNG8 - 300L boiler - geen buffer  Volledig traploos modulerende TNG warmtepomp met losstaande boiler voor warm tapwater.

Related Projects
VennerodeWaalwijk-DC1-op-Haven-Zeven