Deventer Ziekenhuis

Home / / Deventer Ziekenhuis

2 x volledig traploos modulerende Hoge Temperatuur TNG80-HT2 warmtepompen

In opdracht van Kropman Installatietechniek voor het Deventer Ziekenhuis 2 volledig traploos modulerende NRGTEQ warmtepompen van het type TNG80-HT2 geleverd voor bereiding van het warm tapwater benodigd in het gehele ziekenhuis.

Hoge temperatuur HT serie: warm tapwater tot ca. 72°C

De TNG-HT serie is ideaal voor continu levering van hoge hoeveelheden tapwater.

Tevens kan de HT serie ideaal ingezet worden bij renovatie aangezien er aan het afgiftesysteem geheel niets hoeft te veranderen; radiatoren e.d. kunnen gewoon blijven zitten terwijl het rendement hoger is dan een traditionele CV installatie, hierdoor kunnen de HT serie warmtepompen perfect ingezet worden om de dure stadsverwarming uit te schakelen. (COP cv op gas is omgerekend ca. 2,3;   COP HT serie is >2,6).

Restwarmte:

TNG-HTRW serie; de enige warmtepomp die met hoog rendement restwarmte kan upgraden, ook in hogere vermogens.

Door de intelligente besturingstechnieken van de TNG-HTRW serie en de aangepaste zuigercompressoren kan dit type warmtepomp als geen ander omgaan met hoge brontempraturen en hoge afgiftetemperaturen. Hierdoor kan men o.a. restwarmte uit industriële processen upgraden naar een temperatuur tot 80°C, welke weer benodigd kan zijn voor andere industriële processen.

Tevens kan men de TNG-HT en TNG-HTRW serie probleemloos in als 2e trap achter een lage temperatuur warmtepompinstallatie zetten voor levering van hoge temperatuur (tap)water, hierbij kan men zelfs een COP behalen van ca. 4,6

TNG 60-100 Volledig traploos modulerende Hoge Temperatuur warmtepomp type TNG80-HT2

 

 

Related Projects
Waalwijk-DC1-op-Haven-ZevenZwijssen