Zwijssen Tilburg

Home / / Zwijssen Tilburg

NRGTEQ volledig traploos modulerende warmtepomp type TNG200

Kantoorpand Zwijsen te Tilburg

Op dinsdag 23 september 2014 heeft Dubotechniek Bedrijven in opdracht van Fraterstraat B.V. de duurzame energie installatie ONE (Own New Energy) voorzien van een NRGTEQ volledig traploos modulerende TNG200 warmtepomp in één dag gerealiseerd in het kantoorpand Zwijsen te Tilburg.

Modern kantoorpand

Het moderne kantoorgebouw heeft aan de straatkant drie verdiepingen zodat het aansluit op de hoogte van de huizen aan de Gasthuisring. Het grote middendeel (atrium) heeft een open karakter, het zonlicht reikt door het dak tot aan de begane grond. Daar komen de publieke functies. Het kantoorgebouw bestaat uit zes verdiepingen en heeft een omvang van ongeveer 7.500 m2. Onder het gebouw ligt een half verdiepte parkeergarage die plaats biedt aan 62 parkeerplaatsen.

Duurzame installaties

Dubotechniek Bedrijven heeft in dit project de duurzame installatie gerealiseerd. Het kantoorgebouw is voorzien van de duurzame plug & play energie installatie genaamd ONE (Own New Energy).  De ONE is een duurzame energie-installatie (all electric) en kent een gestandaardiseerde opbouw, maar met de mogelijkheid deze qua grootte, vorm (bijvoorbeeld U of lineair) en functionaliteit aan te passen. De duurzame ONE bij het kantoorpand Zwijsen is voorzien van 5 modules: 1 module met een volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG200 Special warmtepomp van 200 kW, 1 bronmodule, 1 buffervat module en 1 verdeler/verzamelaar module en 1 HR ketel module 200kW.

20141210_150433 [1024x768] Volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG200 warmtepomp

 

Related Projects
Deventer 3faxx (01)