Providentia Sterksel

Home / / / Providentia Sterksel

Volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG60 en TNG150

Providentia is een voormalig instellingsterrein bij het dorp Sterksel waar voor epilepsiepatiënten in verschillende woongroepen een beschermde woonomgeving gecreëerd werd. Door de grootte van het complex en de aanwezigheid van voorzieningen als een boerderij, kapel en een winkel leek Providentia op een klein dorp.
Providentia begon als een verpleeghuis voor mensen met epilepsie. Door fusie werd het een onderdeel van de instelling Kempenhaeghe en kwam in de jaren zeventig de nadruk te liggen op wonen terwijl Kempenhaeghe uitgroeide tot een behandel- en onderzoekscentrum.
Het terrein van Providentia werd in het nieuwe millennium ontwikkeld tot woonwijk met omgekeerde integratie. Begin 2015 gaf de gemeente Heeze-Leende de nieuwe woonwijk de naam Kloostervelden.

Duurzame installatie

Dubotechniek Bedrijven heeft in dit project de duurzame installatie gerealiseerd. De woongroep is voorzien van enkele duurzame plug & play energie installaties genaamd ONE (Own New Energy). De ONE is een plug & play duurzame energie-installatie (all electric). Het systeem is uniek door de modulaire opbouw. Het systeem wordt prefab vervaardigd en vooraf getest. De mogelijkheid bestaat om de ONE qua grootte, vorm (bijvoorbeeld U of lineair) en functionaliteit aan te passen. De duurzame ONE installaties zijn voorzien een warmtepompmodules met een volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG60 en een warmtepompmodule met een volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG150.

20160308_145405_resized Warmtepompmodule NRGTEQ TNG60

TNG 60-100NRGTEQ TNG60 – TNG300

IMG_0258 [1600x1200]ONE voorzien van NRGTEQ volledig modulerende warmtepomp.

Related Projects
2013-09-25 11.05.30 (Kopie)amsteldijk noord tng12