Alliander te Duiven – 700 kW

Home / / Alliander te Duiven – 700 kW

 3 x volledig modulerende NRGTEQ TNG230 special warmtepompen voorzien van afpompmodule:


Alliander te Duiven

Dubotechniek Bedrijven heeft in opdracht van Homij de WKO installatie BIG ONE gerealiseerd en geplaatst in het project Alliander te Duiven.

Alliander te Duiven heeft de primeur wat betreft de vernieuwde energie installatie. De BIG ONE is qua vermogen een grotere versie van de reguliere ONE.

Het concept waardoor Alliander tot stand is gekomen is vrij uniek. Er wordt namelijk door middel van co-creatie met de medewerkers een definitief ontwerp bepaald. Het complex bestaat uit 5 bestaande gebouwen en wordt verbonden door een nieuw atrium dat ontstaat door een unieke zwevende overkapping. Wat er ontstaat is een ‘’klimaatkas’’ waardoor de panden in hun eigen energiebehoeften kunnen voorzien en energie leveren aan hun omgeving. Om het pand extra te verduurzamen liggen er zonnepanelen op het dak en regenwater wordt opgevangen op het dak en dit wordt weer gebruikt voor koeling en spoelwater voor de toiletten.

Duurzame installatie

Dubotechniek Bedrijven heeft in dit project de duurzame installatie gerealiseerd. Het complex is voorzien van de duurzame plug & play energie installatie genaamd BIG ONE (Own New Energy). De ONE is een plug & play duurzame energie-installatie (all electric). Het systeem is uniek door de modulaire opbouw. Het systeem wordt prefab vervaardigd en getest in eigen werkplaats. De mogelijkheid bestaat om de ONE qua grootte, vorm (bijvoorbeeld U of lineair) en functionaliteit aan te passen.

De duurzame BIG ONE in het complex te Duiven is voorzien van 3 stuks volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG230 warmtepompen, 1 buffervat module, 1 regeneratie module, 1 bron en stadsverwarming aansluiting, 1 bronunit, en 1 verdeler module.

 

IMG_0253 [1600x1200]

3 x volledig traploos modulerende NRGTEQ TNG230 Special warmtepompmodules

IMG_0260 [1600x1200]

BIG ONE (OWN NEW ENERGY)

 

IMG_0183 [1600x1200]

Ingebouwde koudemiddel afpompunit t.b.v. extra BREEAM punten

 

Related Projects
Leyhoeve-0200-kopie_905x440