Producten

Home / Producten

TNG Illustratie opengewerktTNG Serie

De warmtepompen uit de TNG-serie van NRGTEQ zijn de eerste en enige, volledig in deellast, traploos modulerende warmtepompen geschikt voor gebruik van bodemenergie.

Doordat een warmtepomp uit de TNG serie volledig traploos moduleert op een zo laag mogelijke uitvoertemperatuur is een hogere COP haalbaar, anders dan andere warmtepompen kan de TNG serie volcontinu het gebouw met een zo laag mogelijke temperatuur voeden om het gewenste binnenklimaat te bereiken, de unieke gepatenteerde besturing is speciaal ontwikkeld om een zo hoog mogelijk rendement te leveren bij de gevraagde uitvoertemperatuur.

De warmtepompen uit de TNG serie zijn voorzien van semi-hermetische zuigercompressoren welke nagenoeg het gehele stookseizoen in deellast lopen. Hierdoor loopt de warmtepomp veel efficiënter en is de levensduur van de warmtepomp veel langer dan warmtepompen uitgevoerd met een scroll of roterende compressor.

De warmtepompen uit de TNG serie leveren enkel het vermogen benodigd om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Is aan het begin van het stookseizoen de brontemperatuur 15°C en de gevraagde CV temperatuur 26°C dan produceert de warmtepomp enkel het vermogen om dit te overbruggen. Hierdoor is de warmtepomp zeer efficiënt en veel minder belastend voor het bronsysteem.DSC_0073

Door het volledig traploos moduleren van de TNG serie warmtepompen is de z.g. SPF (Seasonal Performance Factor) van systemen voorzien van een TNG warmtepomp aanzienlijk hoger in vergelijking met conventionele warmtepompsystemen. Uiteraard is hierdoor de terugverdientijd aanzienlijk korter.

Toepassen van een buffervat in het CV afgiftesysteem is meestal niet nodig, voor tapwatervoorziening is wel een boilervat nodig.

 


TNG80-HT 2Unieke Hoge Temperatuur HT uitvoering met CV afgiftetemperatuur van 80°C volcontinu

Doordat de TNG-HT serie  warmtepompen uitgerust zijn met speciale zuigercompressoren kan er een veel hogere afgiftetemperatuur bereikt worden in vergelijking met scroll- en schroefcompressoren.

Scroll compressoren kunnen wel tot ca. 70°C afgiftetemperatuur gaan maar kunnen dit maar voor een hele korte periode leveren.

Schroefcompressoren hebben een maximale afgiftetemperatuur van 65°C, een hogere afgiftetemperatuur kan niet bereikt worden.

De TNG-HT uitvoering kan zonder problemen volcontinu tot 80°C Cv temperatuur aanvoeren,  ook in hogere debieten, met een COP van >2,5

De HT serie is ideaal voor volcontinu levering van grote hoeveelheden hoge temperatuur CV (tap)water, tevens kan de HT serie ideaal ingezet worden bij renovatie aangezien er aan het afgiftesysteem geheel niets hoeft te veranderen; radiatoren e.d. kunnen gewoon blijven zitten terwijl het rendement hoger is dan een traditionele CV installatie. Ook kunnen de warmtepompen uit de HT serie ingezet worden om de dure stadsverwarming uit te schakelen.


TNG40-60 [1024x768]Restwarmte uitvoering; TNG-HTRW

TNG-HTRW serie; de enige warmtepomp die met hoog rendement restwarmte kan upgraden tot ca. 80°C, ook in hogere vermogens.

Door de intelligente besturingstechnieken van de TNG-HTRW serie en de aangepaste zuigercompressoren kan dit type warmtepomp als geen ander omgaan met hoge brontempraturen en hoge afgiftetemperaturen. Hierdoor kan men o.a. restwarmte uit industriële processen upgraden naar een temperatuur tot 80°C, welke weer benodigd kan zijn voor andere industriële processen.

Tevens kan men de TNG-HT en TNG-HTRW serie probleemloos inzetten als 2e trap achter een lage temperatuur warmtepompinstallatie voor levering van hoog temperatuur (tap)water.

 

TNG300 zonder buffering

Buffering

Door het traploos modulerende vermogen van de TNG serie warmtepompen is buffering in de meeste gevallen overbodig. Hierdoor zijn de installatiekosten aanzienlijk lager en er is minder installatieruimte nodig. Tevens wordt de warmtepompinstallatie minder complex hetgeen de kans op fouten in engineering en installatie aanzienlijk verlaagt.

Hiernaast een voorbeeld van een technische ruimte van 300kW warmtepomp, type TNG300; enkel de aansluitingen aan de achterzijde zijn benodigd voor levering van warmte en koude aan het pand (koeling zowel passief op de bron als actief op de warmtepomp)

 

tabletRemote monitoring

Alle warmtepompen kunnen met een IP module uitgerust worden waarbij men ze kan volgen via internet. In de bijlage enkele screenshots van www.mijnnrgteq.nl  waarbij u kunt zien hoe de warmtepomp zichtbaar is, inloggen hierop kan via een pc, tablet of Smart Phone.

Tevens  is er een online onderhoudsmodule beschikbaar zodat elk moment de actuele status van het onderhoud en de in het verleden uitgevoerde werkzaamheden zichtbaar zijn.

 

TNG8 - 300L boiler - geen bufferCompleet

De TNG4 t/m TNG12 zijn standaard reeds voorzien van energiezuinige circulatiepompen van het merk Wilo, type Yonos Para RS voor zowel bronsysteem als het afgiftesysteem, tevens is de passieve koeling voorzien van dauwpuntregeling ook standaard in deze warmtepompen gemonteerd.